Hoe verkoop je
smaakbeleving?

Interactie ontwerp, visueel ontwerp, front-end development, WordPress Development

Begin 2016 ging de nieuwe webshop van Meesters in Smaak online; een uniek concept waarin een groot aanbod van lokale- en hoge kwaliteit food-producten in èèn online winkel worden verkocht. Ik dacht mee over het concept, ontwierp de website en bouwde een solide basis in WooCommerce. Meesters in Smaak kan uit gaan breiden, de website is er in ieder geval klaar voor.

Wat
Design en development
Wanneer
Januari 2016
Met wie
Code Blauw

Achtergrond

Meesters in Smaak startte als cateraar, hoge kwaliteit producten gecombineerd met een dosis gastvrijheid en een heleboel productkennis. Die unieke food-producten én productkennis wilden ze combineren in een online webshop waar smaak- en smaakbeleving voorop staan.

De vraag

De concrete vraag was: ontwerp en ontwikkel een webshop met foodproducten als wijn, noten, kaas en worst waarin productkennis voorop staat. Samen met contentmarketingbureau Code Blauw heb ik erover nagedacht hoe je een dergelijk concept vorm kunt geven en in de markt kunt zetten.

De oplossing

Samen met Meesters in Smaak Code Blauw bedachten en ontwierpen we een netwerk van webshops waarin elke webshop zijn eigen specialist heeft; zijn Smaakmeester. Dit wordt uitgewerkt in verschillende webshops zoals Meesters in Wijnen, Meesters in Noten etc. De hoofdwebshop waarin al deze producten worden gecombineerd blijft dan MeestersinSmaak.nl.

Wat deed ik?

Voor deze opdracht hield ik me voornamelijk bezig met het ontwerp en vormgeving van de webshop en de technische implementatie ervan in WooCommerce. Daarnaast ben ik ook in de doorontwikkeling van het concept en de realisatie hiervan betrokken geweest.